Účtování oběžného majetku - Trillsamová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem bakalářské práce je rozbor účtování a oceňování oběžného majetku v konkrétních účetních jednotkách. Dalším cílem je porovnání evidence oběžného majetku v provozovně živnostníka a společnosti s r. o. Oběžný majetek se člení na zásoby, pohledávky a finanční majetek. Teoretická část práce je věnována rozdělení oběžného majetku, jeho účtování a oceňování. V praktické části práce se zabývám praktickým řešením účtování v konkrétních účetních jednotkách a účetních programech Účto a Money S3.
Short-term assets accounting
Keywords: oběžný majetek; zásoby; pohledávky; finanční majetek; účtování; oceňování; current assets; inventory; short-term receivables; short-term financial assets; account; appreciation.