Inspekční a kontrolní mechanismy bezpečnostních sborů ČR - Staněk, Igor (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce podává přehled o činnosti kontrolních útvarů ve vybraných bezpečnostních sborech, Policii České republiky, Celní správě České republiky a Vězeňské službě České republiky. Na základě shromážděných informací posuzuje možnost sjednocení kontrolních mechanismů a vytvoření společného systému provádění vnitřní kontrolní činnosti v uvedených bezpečnostních sborech a dále zvažuje vhodnost či nevhodnost ustavení samostatného orgánu pro řešení trestné činnosti páchané příslušníky bezpečnostních sborů.
Inspection and Control Mechanisms in Czech Armed Forces