Průzkumové práce na zvoleném katastrálním území jako podklad pro pozemkové úpravy - Koubová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2023)
Tématem této bakalářské práce jsou průzkumové práce na zvoleném katastrálním území jako podklad pro pozemkové úpravy. Pro tuto práci bylo zvoleno katastrální území Dunajovice. První částí je literární rešerše, která se zabývá základními pojmy, historií a průběhem pozemkových úprav. Praktická část práce obsahuje zpracovaný průzkum katastrálního území podle platné metodiky a vyhodnocení získaných informací. Průzkum obsahuje charakteristiku přírodních podmínek, dopravního systému, hospodářské využití území, způsob ochrany půdy, přírody a krajiny. Tato práce může být použita jako podklad pro pozemkové úpravy.
Survey work on the selected cadastral area as a basis for land consolidation planning
Keywords: průzkumové práce; pozemkové úpravy; charakteristika území; katastrální území Dunajovice; exploration works; land consolidation; landscape character; cadastral area of Dunajovice