Plánování a řízení výroby v malých a středních podnicích - Drnová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se nazývá "Plánování a řízení výroby v malých a středních podnicích" a zabývá se analýzou plánování a řízení výroby ve dvou podnicích s návrhem na zlepšení výrobního procesu. V literárním přehledu jsou shrnuty teoretické pojmy na danou problematiku. Praktická část je zaměřena na výrobu, výrobní postupy, produkty a vyřizování objednávky. Podnik CENTES je doplněn o snímek pracovního dne pracovníka lakovny, hromadný snímek a pracovní snímek výrobku. Ze zjištěných skutečností byla navržena možná řešení v oblasti propagace a reklamy v podniku Moravia Lacto. Dále bylo doporučeno rozšíření sortimentu o mléčné výrobky pro děti a zřízení podnikové prodejny v centru Jihlavy. Co se týče podniku CENTES byla navržena vhodná řešení pro nevyhovující skladové prostory a doporučení ke zlepšení pracovních podmínek a motivace zaměstnanců. Bakalářská práce může přinést nové podněty a návrhy ke zlepšení výroby ve vybraných podnicích.
Planning and managing of production in small and medium sized enterprises
Keywords: výroba; výrobní proces; plánování a řízení výroby; management výroby; malé a střední podnikání; snímek pracovního dne.; production; process of production; planning and managing of production; management of production; small and medium sized enterprises; list of daily work activity.