Sociální problematika na Jindřichohradecku v letech 1914-1950 na příkladě obce Kunžak - Bitalová, Hana (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá sociální problematikou na Jindřichohradecku v letech 1914-1950 s uvedením konkrétního příkladu na obci Kunžak. Touto prací bych chtěla nastínit sociální situaci v uvedeném období a porovnat důsledky velkých světových událostí, jako byla první světová válka, meziválečné období a druhá světová válka.
Jindřichohradecko social issues in the years 1914-1950, citing a specific example of Kunžak
Keywords: sociální problematika; nezaměstnanost; Okresní péče o mládež; Jindřichohradecko; obec Kunžak; social issues; unemployment; District Youth Care; Jindrichuv Hradec; village; Kunžak