Problematika bydlení v kontextu sociální práce - Froňková, Jarmila (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou bydlení v celé její možné šíři. Cílem je poukázat na důležitost bydlení v životě člověka, zejména v kontextu sociální práce, a to včetně oblastí, které úzce souvisí s danou problematikou. Tato závěrečná práce se skládá především z rozsáhlé teoretické části, která však vychází ze zkušeností a poznatků z praxe. První kapitola je úvodem do tématu, neb nám osvětluje, jakým způsobem bydlení ovlivňuje naše životy a co získáme jeho zajištěním. Stěžejní částí jsou pak na sebe navazující kapitoly o problematice bydlení, jež jsou následně zasazeny do kontextu sociální práce. Závěrem jsou shrnuty zásadní výstupy, které v rámci daného tématu přineslo vyhotovení této diplomové práce.
Housing issues in the context of social work
Keywords: náročná životní situace; bezdomovectví; chudoba; potřeba bydlení; bytová politika; sociální bydlení; bytová nouze; právo na bydlení; nedostupnost bydlení; nevhodné bydlení; sociální práce; sociální politika; difficult life situation; homelessness; need for housing; housing policy; social housing; housing need; right to housing; unavailability of housing; unsuitable housing; social work; social policy