Obraz národnostní menšiny (Romů) v médiích - Orholz, Pavel (Jihočeská univerzita, 2013)
Anotace Tato bakalářská práce se zabývá mediálním obrazem romské menšiny, který výrazně ovlivňuje nálady v celé společnosti. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy jako xenofobie, rasismus, dále se zabývá Romy jako národem včetně jeho historie a také je nastíněn vliv médií na společnost. V praktické části se zaměřuji na obsahovou analýzu televizního zpravodajství a článků ve zpravodajství tištěných médií, které se zabývají Romy. Média nejsou vybraná náhodně, ale podle sledovanosti a také při analýze článků, či reportáží používám přesně daných kritérií.
The image of ethnic minorities (Roma) in the printed media
Keywords: Klíčová slova: Xenofobie; Rasismus; Romové; Média.; Key words: Xenpohobia; Racism; Romany; Media.