Význam marketingové analýzy pro tvorbu podnikatelského plánu malé firmy - Pořádková, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce je marketingová analýza ve vztahu k nově vznikající firmě a vytvoření podnikatelského plánu. Marketingová analýza, vedle charakteristiky podniku, podnikatelské činnosti a finančního plánu, tvoří podstatnou část podnikatelského plánu. Má v podnikatelském plánu a především pro podnikatelskou činnost svůj podstatný a velký význam. Bylo zhodnoceno vnější prostředí, trh, odvětví, konkurence, dodavatelé, zákazníci, příležitosti a ohrožení vzhledem k zakládanému podniku. K tomu byla použita STEP analýza, SWOT analýza, Porterův model a dotazníkové šetření. Získané informace sloužily jako podklad právě pro zpracování podnikatelského plánu a zhodnocení úspěšnosti podnikatelské činnosti.
The importance of marketing analysis for creating business plan of small enterprise
Keywords: podnikatelský plán; marketingová analýza; malé a střední podnikání; zákazník; služba; business plan; marketing analysis; small and medium enterprises; consumer; service