Identifikace talentů závodníků na horských kolech a vyhodnocení jejich výkonnostního růstu a tréninkové zátěže.\\ - Modlitba, Martin (Jihočeská univerzita, 2007)
Ve vrcholovém sportovním tréninku je jedním ze základních principů princip perspektivního zaměření. V jeho smyslu jsou vyhledáváni pro jednotlivá sportovní odvětví talentovaní a somaticky vhodní jedinci. U mladých sportů jako jsou závody horských kol však doposud chybí podrobnější podklady pro tento výběr. Proto je nutné analyzovat pomocí kasuistické studie výkonnostní růst nejúspěšnějších mladých závodníků. Cílem této diplomové práce je vyhledání úspěšných závodníků na horských kolech a vysledování společných faktorů vhodných pro identifikaci talentovaných jedinců. Práce by měla také přispět k objasnění, jakým způsobem se vybraní jedinci dopracovali ke svým úspěchům.\\
Identification talents competitors on mountain wheels and evaluation their efficiency growth and bullpen empty weight.\\
Keywords: horská cyklistika; identifikace; talent; trénink; výkonnost\\; mountain biking; identification; talent; training; performance\\