Sportovně-regenerační zařízení a jejich význam pro cestovní ruch - Jounová, Nikol (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem bakalářské práce bylo analyzovat provoz sportovních zařízení a jejich vliv na cestovní ruch v Českých Budějovicích. V práci byla provedena situační analýza Jihočeského kraje, regionu Českobudějovicko a města České Budějovice. Dále byla provedena analýza provozu vybraného sportovního zařízení ‚qBudvar arény''. Na základě terénního dotazníkového šetření byla zjištěna zejména spokojenost návštěvníků s poskytovanými službami a návštěvnost tohoto zařízení. Posledním krokem bylo stanovení návrhů na zlepšení současné situace ‚qBudvar arény'', které by vedli k větší návštěvnosti. Závěrem bylo konstatováno, že zařízení má příznivý vliv na rozvoj cestovního ruchu v Českých Budějovicích, ale v možnostech zařízení je přilákat více turistů do této destinace.
Sports - regulation centers and their significance for tourism
Keywords: cestovní ruch; rekreační cestovní ruch; region cestovního ruchu; služby v cestovním ruchu; sportovní cestovní ruch; tourist trade; recreational tourist trade; tourist trade region; tourist trade services; sport tourist trade