Činnost orgánů samosprávy při řešení epidemií a návrh metodického postupu - Štěchová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce nese název Činnost orgánů samosprávy při řešení epidemií a návrh metodického postupu. Jejím cílem je analyzovat dostupnou literaturu, zhodnotit efektivitu a případné nedostatky činnosti orgánů samosprávy při řešení epidemií a na tomto základě vytvořit návrh metodického postupu orgánů samosprávy při řešení epidemií. Návrh metodického postupu mohou využít orgány samosprávy při zpracování vlastních plánů na řešení epidemií, tento návrh může zjednodušit a zefektivnit celý průběh plánování mimořádné události či krizové situace při vzniku a řešení epidemií. Návrh metodického postupu orgánů samosprávy při řešení epidemií může být využit i jako studijní materiál pro studenty ZSF Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
The activities of local government authorities and draft methodological approach in dealing with epidemics.
Keywords: epidemie; epidemiologická opatření; samospráva; metodický postup; epidemic; epidemiological measures; local government; methodical approach