Řešení problémů spojených s fluktuací pracovníků ve firmě - Rybníček, Pavel (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce se zabývá oblastí personálního řízení ve společnosti ČSAD Jihotrans a.s., konkrétně faktorů mzdové politiky, motivace zaměstnanců a zaměstnaneckých výhod. Cílem práce je navrhnout určitá opatření vedoucí k snížení nadměrné fluktuace řidičů nákladní dopravy. První část práce se zabývá analýzou historického vývoje společnosti a popisuje současný model personálního řízení ve zmíněných oblastech. Druhá část obsahuje dotazníkového šetření a SWOT analýzu. Dotazníkové šetření umožnilo získaní primárních informací týkajících se názoru a spokojenosti řidičů se současným stavem v podniku. Pomocí SWOT analýzy byly stanoveny možné strategie rozvoje společnosti. Na základě získaných informací a dat byly vytvořeny návrhy opatření ke snížení nadměrné fluktuace řidičů
SOLVING OF PROBLEMS CONNECTED WITH STAFF TURNOVER IN A COMPANY
Keywords: SWOT analýza; personální řízení; snížení fluktuace; SWOT analysis; personal management; reduction of carmans fluctuation