Srovnání dramatické výchovy na ZUŠ a ZŠ - Dočkalová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
Obsahem mé diplomové práce je srovnání dramatické výchovy na Základních školách a Základních uměleckých školách ve městech různého regionu. V první části se věnuji porovnávání různým přístupům k dramatické výchově u jednotlivých autorů. V druhé části se věnuji praktickému srovnávání dramatické výchovy v uměleckých školách a základních školách. Toto porovnávání doplňuji dotazníky jak pro děti, tak i pro učitele, ze kterých postupně zjišťuji přístupy k tomuto předmětu na jednotlivých školách.
The Parallel of Creative Drama in Basic Artistic School and Primary School
Keywords: dramatická výchova; Základní škola; Základní umělecká škola; srovnání dramatické výchovy; drama education; art school; basic school; comparing the drama education