Srovnání výukových programovacích jazyků s ohledem na stupeň kognitivního vývoje studentů středních škol a žáků druhého stupně základních škol - Turoň, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Výuka programování bývá zařazována na SŠ a 2. st. ZŠ jako způsob realizace některých bodů RVP. V době vydání této práce jsou tyto zachyceny pouze vágně a přínos programování z pohledu RVP lze tak posoudit pouze volně. Práce rozebírá použitelnost programovacích jazyků používaných při výuce s ohledem na kognitivní schopnosti žáků a studentů a předkládá jejich srovnání, které může sloužit jako podklad pro tvorbu ŠVP.
Comparison of Educational Programming Languages with Respect to Cognitive Level of Secondary School Students
Keywords: výuka programování; výukové programovací jazyku; Education of Programming; Educational Programming Languages