Aplikace molekulárních markerů EPIC pro studium genetické variability entomopatogenních hlístic rodu Steinernema (Steinernematidae) - Toušková, Hana (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce je zaměřena na návrh a aplikaci nových EPIC markerů pro rod Steinernema a následné porovnání jejich variability s markery častěji používanými pro druhovou identifikaci entomopatogenních hlístic (ITS, COI, ND2). Celkem tři EPIC markery byly úspěšně amplifikovány a statisticky analyzovány. Kombinace markerů poukázala na specifiku vztahů mezi druhy z kladu Affine a předpokládá tak existenci nového druhu.
Application of molecular markers for study of genetic variability of entomopathogenic nematodes of genus Steinernema (Steinernematidae)
Keywords: EPIC marker; entomopatogenní hlístice; intron; variabilita; EPIC mareker; entomopathogenic nematode; intron; variability