Sója a její využití - Tvrzická, Nela (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce uvádí výsledky studie zabývající se povědomím žen ve věku 18 30 let o sóje. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou sóji, popisuje její odrůdy, pěstování a její složení. Dále je zde popsáno, jakými způsoby se dá sója využívat a naleznete tady seznam potravinářských sójových výrobků i jejich popis. V poslední kapitole teoretické části je uvedeno, jaký má sója vliv na lidské zdraví. Praktická část vyhodnocuje anketu tematizovanou na povědomí o sóje a jejím využití. Zjišťuje obecnou znalost o této luštěnině a hojnost jejího zastoupení ve stravě respondentek. Popřípadě v jaké formě. Analýza vychází z kvantitativního výzkumu, který byl proveden formou anonymního dotazníkového šetření. Nejčastěji formou interview. Získaná data jsou zpracována v grafické a tabulkové podobě.
Soya and its utilization
Keywords: Sója luštinatá; Sója Glycine; luštěniny; proteiny; aminokyseliny.; Soya; Soya Glycine; legume; proteins; amino acids