Poruchy příjmu potravy u pubescentů - Semotánová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce je tvořena z teoretické a praktické části. Cílem teoretické části bylo seznámení se základními pojmy z této oblasti, typy poruch příjmu potravy, jejich příčinami a léčbou a dále vymezení termínu pubescenti. Celá tato část se opírá o prostudovanou odbornou literaturou. Praktická část se poté zaměřuje na samotný výzkum, který zjišťuje informovanost pubescentů o tomto tématu a případný vliv a výskyt poruch příjmu potravy u nich. Na konci praktické části je poté shrnutí a zhodnocení výsledků, jenž jsou založené na dotazníkové metodě.
Derangements of taking food by pubescents
Keywords: poruchy přijmu potravy; mentální anorexie; mentální bulimie; dieta; léčba; pubescence; Derangements of taking food; anorexia nervosa; bulimia nervosa; diet; therapy; pubescence