Psychologické metody amerických misijních náboženství a jejich srovnání - Plos, Michal (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce je rozdělena na dvě náboženská hnutí s počátky v devatenáctém století. První hnutí je provázeno analytickým výzkumem zednářství Charlese Taze Russella ( zakladatele Badatelů Bible ) a symbolických znaků tištěných na publikacích vydávaných jeho společností.Druhé hnutí se zaobírá Křesťanskou Vědou, založenou Mary Baker Eddy. Práce se v tomto pohledu snaží zachytit původní psychologii paní Eddy.
Psychology Methods of American Missioning Religions and Their Comparation
Keywords: Náboženská Společnost svědkové Jehovovi; svědkové Jehovovi; svobodní zednáři; Charles Taze Russell; Judge Franklin Rutherford; Sionská Strážná věž; Studies in the Scriptures; Křesťanská Věda; Mary Baker Eddy; Věda a zdraví s klíčem k Písmu; léčení.; Watch Tower Society; Jehova´s Witnesses; freemasons; Charles Taze Russell; Judge Franklin Rutherford; Zion´s Watch Tower; Studies in the Scriptures; Christian Science; Mary Baker Eddy; Science and Health with Key to the Scriptures; healing.