Volný čas dětí s poruchou autistického spektra - Fidlerová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2020)
FIDLEROVÁ, Š. Volný čas dětí s poruchou autistického spektra. České Budějovice 2020. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Teologická fakulta. Katedra pedagogiky. Vedoucí práce L. Kolářová. Práce se zabývá problematikou volného času u dětí s poruchou autistického spektra. Pojednává o historickém vývoji volného času v souvislosti s postižením, dále pak objasňuje pojmy týkající se volného času a poruch autistického spektra. V poslední části ukazuje, jak pracovat s dětmi s poruchami autistického spektra tak, aby jim mohlo být umožněno smysluplné trávení volného času.
Children with autism spectrum and their free time
Keywords: volný čas; poruchy autistického spektra; autistické dítě; postižení; autismus; pervazivní poruchy; free time; autism spectrum disorder; autistic children; disability; autism; pervasive developmental disorder