Dynamická analýza malware s cílem získávání indikátorů kompromitace a jejich následném využití - Kunc, Martin (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá převážně sběrem síťových indikátorů kompromitace získaných dynamickou analýzou malware v reálném prostředí. Především rozebírá možnosti, jak takový sběr provádět. A následně z nich vybere nejvhodnější řešení. Získané indikátory kompromitace jsou poté analyzovány a využity pro zlepšení kybernetické bezpečnosti v prostředí České republiky.
Dynamic malware analysis with aim for gathering indicators of compromise and their utilization
Keywords: malware; analýza malware; dynamická analýza; honeypot; indikátory kompromitace; malware; malware analysis; dynamic analysis; honeypot; indicators of compromise