Sukulentní pryšce (Euphorbia) ve sbírkách botanických zahrad v České republice - Albrechtová, Linda (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce podává přehled pěstovaných sukulentních druhů rodu Euphorbia ve vybraných botanických zahradách v České republice (v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně, Zoologické a botanické zahradě města Plzně, Botanické zahradě hlavního města Prahy, Botanické zahradě Teplice a Botanické zahradě Děčín-Libverda). Zpracovány jsou rovněž dostupné informace o původu konkrétních rostlin, o areálu jejich přirozeného rozšíření ve světě, zařazení do příloh CITES a případné uvedení v Červené knize ohrožených druhů.
Succulent species of Euphorbia in the collections of botanical gardens in the Czech Republic
Keywords: botanická zahrada; přehled; pryšec; Euphorbia; CITES; Červená kniha ohrožených druhů; botanical garden; overview; spurge; Euphorbia; CITES; Red List of Threatened Specices