Privátní cloud - Zeman, Jan (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena především na stanovení a naprogramování kvalitativních kritérií a otestováním kvality jednotlivých řešení privátního cloudu. Práce přibližuje téma privátního cloudu také z hlediska jeho historie, definic nebo výhod či nevýhod. Pro lepší pochopení principu práce je zde popsán praktický postup, kterým lze privátní cloud vytvořit.
Private Cloud