Příklady řešení sítě polních cest v rámci pozemkové úpravy s multifunkčním využitím venkovského prostoru - Michalík, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je posoudit možnosti využití sítě polních cest různými skupinami uživatelů za účelem zatraktivnění venkovského prostoru nejen hospodářským subjektům. Součástí práce je výběr vhodného katastrálního území případně sousedících katastrálních území a návrh vhodného řešení cestní sítě s ohledem na multifunkční využití venkovského prostoru.
Examples of network solutions field roads within the land adjustment with multifunctional use of rural areas
Keywords: Polní cesta; cestní síť; venkovský prostor; Field road; road network; rural areas