Urbanonyma v Sedlčanech - Žak, Ivan (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá názvy ulic a náměstí ve městě Sedlčany. Pozornost je věnována změnám v uličním názvosloví od devatenáctého století do současnosti. Časový úsek je dále dělen do šesti období na základě historického vývoje. V každém z těchto období se nachází třídění urbanonym podle jejich pojmenovací motivace, která je objasněna u každého urbanonyma. Předmětem sledování je též poměr honorifikačních urbanonym a orientačních urbanonym. Cílem práce je přispět k onomastice města Sedlčany.
The Urbanonyms in the town of Sedlčany
Keywords: urbanonyma; Sedlčany; onomastika; urbanonyms; Sedlčany; onomastics