Transcendentální aspekty ve filmové tvorbě - Trubka, Jiří (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá transcendencí a jejím zobrazením ve filmu. Zabývá se filmem i z pohledu různých estetických teorií. Další částí jsou i nenarrativní filmové druhy a rozbor jednotlivých autorů a děl.
Transcendental aspects in film production
Keywords: film; filosofie umění; transcendence; estetika; náboženství; film; philosophy of art; transcendence; aesthetics; religion