Význam a využívání vzpomínek uživatelů při poskytování terénních sociálních služeb pro seniory v Oblastní charitě Strakonice - Turková, Helena (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá významem a možnostmi využití vzpomínek v sociální práci se seniory. Je rozdělena na dvě hlavní části. První část obsahuje teoretické poznatky o seniorském věku, významu vzpomínek v sociální práci se seniory a metodách sociální práce, které jsou zaměřeny na využívání vzpomínek. Druhá, praktická část je zaměřena na kvalitativní výzkum daného problému v konkrétní organizaci zaměřené na poskytování terénních sociálních služeb pro seniory, v Oblastní charitě Strakonice, v pečovatelské službě a osobní asistenci. Výzkum je zaměřen na analýzu významu vzpomínek uživatelů z hlediska pracovníků a uživatelů při poskytování terénních sociálních služeb, odborné zhodnocení metod práce se vzpomínkami a zvážení možností dalšího používání metod práce se vzpomínkami v této organizaci.
The value and use of member?s memories due to providing on-site social services for seniors in Regional charity Strakonice
Keywords: senior; stáří; vzpomínky; terénní sociální služby pro seniory; reminiscence; narativní terapie.; old age; memories; field social services for seniors; reminiscence; narrative therapy