Tvorba internetových aplikací pomocí Rich Internet Application Adobe Flex - Peka, Karel (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zaměří na vysvětlení funkcí a možností tvorby interaktivních aplikací v RIA Adobe Flex a taktéž na srovnání s obdobnými webovými technologiemi, jako například AJAX, Microsoft Silverlight nebo Adobe Flash. Vysvětlí rozdíl mezi ?obyčejnými? weby a Rich Internet Application (RIA) a tento rozdíl ukáže na sérii ukázkových příkladů zpracovaných v programu Adobe Flash Builder (prostředí pro tvorbu Flex aplikací). Dále bude zpracována aplikace většího rozsahu pro komplexní porozumnění možností a vlastností jednotlivých částí, zároveň též kvůli otestování podpory v aktuálních verzích prohlížečů Firefox, Opera a Chrome. Výsledky tohoto testování budou také součástí práce.
Creation of web applications by Rich Internet Application Adobe Flex
Keywords: Adobe Flex; Flash Builder; RIA; Opera; Firefox; Internet Explorer; Chrome; MS Silverlight; Curl; AJAX; JavaFX; OpenLaszlo; Adobe Flex; Flash Builder; RIA; Opera; Firefox; Internet Explorer; Chrome; MS Silverlight; Curl; AJAX; JavaFX; OpenLaszlo