Vizualizace hromadné dopravy v ČB pomocí GIS - Vondruš, Pavel (Jihočeská univerzita, 2021)
Úvodní literární rešerše shrnuje základy geografických informačních systémů (GIS), popisuje nejvyužívanější programy a prostorovou analýzu. Dále jsou uvedeny základ-ní informace o Českých Budějovicích, a především o městské hromadné dopravě v tomto městě. Praktická část diplomové práce se zabývá vizualizací městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích. Byla vytvořena mapa všech linek MHD pomocí ArcMap. Práce dále obsahuje detailnější průzkum vybraných linek. U těchto linek byla sesbírá-na data pomocí aplikace Tracker for ArcGIS, která byla následně vyhodnocena. U vybraných linek byla také provedena analýza počtu přepravovaných osob a zpoždění jednotlivých spojů. Provedený průzkum byl ovlivněn probíhající pandemií nemoci covid-19.
Visualization of public transport in České Budějovice using GIS
Keywords: ArcGIS; ArcMap; České Budějovice; Doprava; Geografické informační systémy; MHD; prostorové analýzy; Tracker for ArcGIS; Track Viewer.; ArcGIS; ArcMap; České Budějovice; traffic; geographic information systems; urban public transport; spatial analysis; Tracker for ArcGIS; Track Viewer.