Marketingové využití potenciálu Jihočeského kraje a partnerských regionů v oblasti lesnictví, rybníkářství, myslivosti a ochrany přírody se zaměřením na rozvoj turismu - Matušová, Dita (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce se týká vytvoření nabídky služeb v oblasti lesnictví, rybníkářství, myslivosti a ochrany přírody v Jihočeském kraji a partnerských regionech. Vybrala jsem si toto téma, protože se mi zdá aktuální. Lidé si začínají uvědomovat důležitost ochrany životního prostředí. Jedním z hlavních cílů bakalářské práce bylo zjistit situaci na trhu v daném odvětví. Dále zhodnotit portfólio produktů společnosti a navrhnout marketingové strategie. Ke stanovení těchto cílů jsme používali marketingové metody, zvláště pak SWOT analýzu. Vypracováním těchto analýz se zjistily výhody společnosti Orbis Viridis, o. p. s. na daném trhu. Zároveň však poukázaly na nedostatečnou informovanost o existenci společnosti a jejích službách. Proto bylo navrženo několik marketingových strategií, především vytvoření vlastních internetových stránek, které by měly účinně rozšířit povědomí o společnosti a jejích produktech.
MARKETING USAGE OF SOUTH BOHEMIAN POTENTIAL AND PARTNER REGIONS IN FORESTRY, FISH HUNTING AND NATURE PROTECTION WITH INTENT ON TOURISM DEVELOPEMENT
Keywords: marketingové metody; SWOT analýza; marketingové strategie; reklama; internetové stránky; marketing and management methods; SWOT analysis; marketing strategy; promotion; internet presentation