Územně plánovací dokumentace obcí zaměřená na krizové řízení a ochranu obyvatelstva - Švorc, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce obsahuje současný stav, který podrobněji rozepisuje územně plánovací dokumentaci, věnuje se také tématu krizového řízení a ochrany obyvatelstva včetně jednotlivých činností. V poslední části současného stavu krátce popisuji integrovaný záchranný systém a zvláště rozepisuji jeho jednu základní složku a to Hasičský záchranný sbor České republiky. Další části diplomové práce z navrácených dotazníků, které byly rozeslány vedoucím pracovníkům odboru výstavby, odboru územního rozvoje a pracovištím krizového řízení v obcích s rozšířenou působností v Jihočeském kraji. Dotazník se zaměřuje na stav zpracování zmíněné územně plánovací dokumentace obcí s rozšířenou působností v Jihočeském kraji. Po výsledcích následuje krátká empirická statistika. Z výsledků výzkumného šetření vyplynulo, že územní plánovací dokumentace obcí, která se zaměřuje na krizové řízení a ochranu obyvatelstva je zpracována v rozsahu, který je možné považovat za uspokojivý.
Planning documentation community focused on crisis management and protection of the population
Keywords: Územně plánovací dokumentace; Regulační plán; Krizové řízení; Ochrana obyvatelstva; Evakuace; Planning documentation; regulatory plan; crisis management; protection of the population; evacuation