Vývoj a růst bentické vodní ploštice hlubenky skryté(Aphelocheirus aestivalis(Fabricius,1794)(Insecta: Heteroptera: Aphelocheiridae) - Indrová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2009)
Anotace: INDROVÁ E. 2008: Vývoj a růst bentické vodní ploštice hlubenky skryté (Aphelocheirus aestivalis (Fabricius, 1794) (Insecta: Heteroptera: Aphelocheiridae). Magisterská diplomová práce. Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity, České Budějovice. 62 s. Byla studována postembryonální morfogeneze hlubenky skryté (A. aestivalis). Morfometrické znaky byly měřeny na jedincích populace z řeky Dračice (jižní Čechy: Třeboňsko). Jsou popsány a ilustrovány znaky rozlišující jednotlivá vývojová stadia druhu. Růst druhu je charakterizován růstovými křivkami a rovnicemi vybraných tělních rozměrů.
Morphogenesis and growth of the benthic water bug (Aphelocheirus aestivalis (Fabricius, 1794) (Insecta: Heteroptera: Aphelocheiridae).
Keywords: postembryonální vývoj; morfogeneze; růst; Aphelocheirus aestivalis; Heteroptera; postembryonic development; morphogenesis; growth; Aphelocheirus aestivalis; Heteroptera