Analýza české a španělské odborné terminologie v oblasti trestního práva "typy trestů" - Vlachová, Sabina (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je srovnání české a španělské právní terminologie v oblasti druhy trestů na základě jazykového rozboru. Druhotným cílem je představení jednotlivých druhů trestu. Práce je tvořena dvěma hlavní částmi. V první části, která se dále dělí na kapitoly a podkapitoly, je stručně vysvětleno trestní právo v České republice a ve Španělsku. Následně jsou zde popsány jednotlivé druhy trestů v obou zemích. Z této části jsme získali příslušnou terminologii, která je ve druhé části práce analyzována jak z hlediska morfologického, tak z hlediska překladatelského. Součástí práce je glosář a resumé ve španělském jazyce.
Analysis of the Czech and Spanish legal terminology in Criminal Law "criminal sanctions"
Keywords: trest; trestní právo; terminologická analýza; punishments; criminal law; linguistic comparison