Analýza marketingového prostředí - Cibuzarová, Romana (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit marketingové cíle zvolené firmy a navrhnout případné změny. Teoretická část je věnována marketingu, marketingovému prostředí a analýzám marketingového prostředí. V praktické části jsou aplikovány PEST analýza a Porterův model "Pěti sil" na firmu, která se věnuje mezinárodní nákladní dopravě provozované vozidly nad 3,5 tuny. Závěr obsahuje navržené změny pro tento podnik.
Analysis of marketing environment
Keywords: marketing; marketingové prostředí; analýza marketingového prostředí; PEST analýza; Porterův model; marketing; marketing environment; analysis of marketing environment; PEST analysis; Porter´s model