Interaktivní webové stránky pro testování žáků z matematiky na ZŠ - Kandus, Václav (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce je vytvoření interaktivních webových stránek, jež budou zaměřeny na procvičování a testování žáků základních škol z vybraných partií matematiky. Webová aplikace jim dává prostor nejen k procvičování svých dovedností v patnácti kategoriích o třech obtížnostech a přihlašování se do pracovních skupin, ale dále i k vypracovávání a sledování úspěšnosti v testech, které pro ně vytvořil jejich vyučující. Učitelům aplikace umožňuje od již zmíněného vytváření testů a skupin i vkládání vlastních příkladů a monitorování některých statistických ukazatelů, jako například toho, jak si žáci při jimi zadaných úkolech vedli. První část práce se zabývá analýzou obdobně zaměřených stránek a jejich porovnáváním. Druhá část je poté zaměřena na analýzu a návrh samotné aplikace a popisuje stěžejní části jejího vývoje. Následující část se věnuje možným bezpečnostním hrozbám a způsobům, jak jim předejít. Ve čtvrté části práce je popsána implementace systému, jež stručně charakterizuje použité technologie a nástroje při vytváření webové aplikace. Závěrečná část práce popisuje ověření vytvořené aplikace na vybraných základních školách a víceletých gymnáziích.
Interactive web sites for testing students from mathematics on basic school
Keywords: Interaktivní webová aplikace; Online procvičování a testování matematiky; Analýza; návrh a implementace systému; Interactive web pages; Online practising and testing exercises from mathematics; Analysis; design and implementation of web application