Význam CHKO Třeboňsko pro Environmentální výchovu na 2. stupni ZŠ - Komárková, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá environmentální výchovou v CHKO Třeboňsko. Cílem práce je vytvoření vlastních výukových námětů, které využívají průřezové téma Environmentální výchovy. Výukové náměty jsou určeny pro žáky 6. a 7. ročníků základní školy. Autorka využívá aktivizující výukové metody, jako jsou hry a soutěže. V teoretické části jsou vymezeny kurikulární dokumenty s důrazem na průřezové téma Environmentální výchova. Dále se autorka zabývá ochranou přírody a krajiny a charakteristikou území Třeboňska. Praktická část obsahuje výukové materiály pro učitele, které autorka navrhla a realizovala se žáky. Výukové materiály obsahují ekosystém rybník, les, louka, řeka, rašeliniště.
Value of CHKO Třeboňsko for environmental education at the second stage of elementary schools
Keywords: environmentální výchova; životní prostředí; zeměpis; chráněná krajinná oblast; Třeboňsko; výukový materiál; aktivizující metody výuky; Environmental eduction; Environment; Geography; Protected landscape area; Třeboňsko; Teaching material; Activating teaching methods