Platební karty v nabídce českého trhu - Dibelková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Předmětem práce je analyzovat stav nabídky platebních karet s nimi spojených služeb v ČR. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy důležité pro pochopení daného téma-tu. Jsou zde popsány jednotlivé druhy karet, metody placení a způsoby ochrany karty včetně zásad, jak se při placení chovat, aby bylo placení kartou co nejbezpečnější. V praktické části práce jsou popsány produkty nabízené třemi největšími bankami v ČR. Jednotlivé ceny účtovaných poplatků souvisejících s kartou jsou shrnuty v tabulce, ze kterého je vycházeno při následném porovnávání produktů. Dále jsou definováni modeloví klienti, kterým je na základě jejich preferencí doporučena nejvýhodnější kreditní karta. V práci jsou porovnány i debetní karty a to jak z pohledu karty samotné, tak i s ohledem na její výhodnost v rámci běžného účtu.
Assortment of payment cards in the Czech Republic
Keywords: kreditní karty; debetní karty; doplňkové služby; bezpečnostní pokyny; platební metody; credit cards; debit cards; additional services; safety instructions; payment methods