Optimalizace daňové povinnosti poplatníka k dani z příjmů fyzických osob - Nováková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá problematikou daňové povinnosti poplatníků daně z příjmů fyzických osob, respektive její optimalizací, která je prováděna v návaznosti na jednotlivé změny a novely zákonů. Ve stanoveném období let 2008-2015 dochází k výpočtům daňových povinností a daňových zatížení tří modelových domácností, které se od sebe liší výší hrubých mezd (příjmů). Výpočty jsou prováděné jako roční zúčtování daně a výsledky porovnávány pomocí tzv. průměrné sazby daně.
Tax Liability Optimization of the Taxpayer for the Personal Income Tax
Keywords: Daň z příjmů fyzických osob; poplatník; optimalizace; daňová povinnost; daňová zátěž; Personal income tax; taxpayer; optimization; tax liability; tax burden