Integrace dítěte s postižením v mateřské škole - vícečetná případová studie - Adamcová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá integrací dětí se zdravotním znevýhodněním do mateřské školy. Jedná se o případové studie, a to dítěte s těžkou mentální retardací, dítěte s kvadruparetickou formou dětské mozkové obrny s epilepsií, dále o dítě s atypickým autismem a lehkou mentální retardací. Teoretická část obsahuje kapitoly věnující se integraci do mateřské školy a individuálnímu vzdělávacímu plánu. V praktické části jsou popsány použité metody kvalitativního výzkumu a prezentovány zjištěné výsledky.
Integration of handicapped child in a nursery school - multiple case study
Keywords: Integrace; mentální retardace; kvadruparetická forma dětské mozkové obrny; atypický autismus; individuální vzdělávací plán; Integration of mental retardation; quadruparetic form of cerebral palsy; atypical autism; an individual education plan