Personální skladba městské rady v Prachaticích v 17. století - Řepová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním tématem bakalářské práce se stala městská správa vrchnostenského města Prachatice mezi lety 1622-1662. Svou pozornost jsem zaměřila především na fungování městské rady v Prachaticích. Pokusila jsem se rekonstruovat její personální složení a zabývala jsem se také s tím souvisejícím obnovováním samosprávných orgánů města ? městské rady, obecních starších a městského rychtáře. Hlavními prameny pro předkládanou práci se staly radní manuály, seznamy obnov a instrukce pro správu města uložené ve Státním okresním archivu Prachatice, ve fondu Archiv města Prachatice a vota uložená ve Státním oblastním archivu v Třeboni, pracoviště Český Krumlov. V úvodních kapitolách jsem se pokusila seznámit obecně s městskou správou a městskými právy a s dějinami sledovaného města. Městskou správu v Prachaticích jsem srovnávala se studiemi zabývajícími se samosprávnými orgány jiných měst.
The town hall staff structure in Prachatice in 17. century
Keywords: personální složení; městské rady; Prachatice; Prachatice