Problematika mentální bulimie a možnosti její léčby - Pomyjová, Daniela (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá problémem mentální bulimie a jejím zmapováním. Je zpracována v teoretické rovině. Jsou tu popsány definice nemoci, její možné příčiny. Charakterizuje doprovodné příznaky, objasňuje průběh a potencionální důsledky mentální bulimie. Dále se zaobírá možnými komplikacemi, nabízí eventuální léčbu, popisuje terapie a práci s postiženými. Podrobněji je rozpracována léčba kognitivně-behaviorálním způsobem, která patří mezi nejefektivnější, nejvíce propracovaná a používaná pro poruchy příjmu potravy, konkrétně je zde uvedena aplikace pro mentální bulimii. Je tu poskytována kvalitní a profesionální pomoc.Samozřejmě záleží na každé osobě a jejím přístupu k této metodě, snaze se navrátit do běžného života a zajistit sociální fungování jedince.
Problems of Bulimia Nervosa
Keywords: Klíčová slova: mentální bulimie; poruchy příjmu potravy; léčba; terapie; úmyslné zvracení; zneužívání laxativ; příznaky; průběh; následky; hubnutí; hladovka; tělesná hmotnost; hospitalizace; komplikace.; Key words: mental bulimia; food intake failure; treatment; therapy; inducing vomiting; overtaking of laxatives; symptoms; development; after-effects; metatrophia; hunger-strike; hospitalization; complication