Způsoby a postupy účtování zásob vybrané účetní jednotky - Majerová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se věnuje oceňováním a účtováním zásob ve vybrané společnosti. Hlavním zdrojem informací byla literatura, týkající se dané problematiky, a informace poskytnuté vybranou společností.Teoretická část je zaměřena především na evidenci zásob a teorii řízení zásob. Jsouzde vysvětleny různé metody, modely a postupy při řízení zásob. Teoretická část se dále věnuje charakteristice zásob, účtováním a oceňováním zásob.Obsahem praktické části je analýza evidence a řízení zásob ve vybraném podniku.V první řadě je představena společnost, kterou jsem si pro svoji práci vybrala a popsána její činnost. Dále je práce zaměřena na evidenci zásob ve společnosti, postupy přievidenci. Poslední část se věnuje evidencí zásob při nakoupení, výrobě a prodeji. Práce je uzavřena zhodnocením metod, které podnik používá.
Methods and processes of accounting reserves of chosen accounting entity
Keywords: Zásoby; účtování; evidence; oceňování; účetnictví; inventory recording; evalution; accounting