Španělský jazyk v tištěné reklamě: stylistické prostředky - Bartoková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
Jazyk reklamy pro pragmatické účely využívá celou škálu stylistických prostředků, které i přes módní aktualizace projevují stejnou podstatu. Cílem bakalářské práce je proto postihnout charakteristiku španělského jazyka používaného v tištěné reklamě z hlediska využití různých stylistických prostředků na základě analýzy aktuálních reklamních sloganů. Po teoretickém úvodu pojednávajícím z lingvistického hlediska o figurách sémantických, syntaktických a fonetických na jedné straně, a o specifických prvcích jazyka reklamy na straně druhé. Autorka provede analýzu sesbíraného materiálu (reklamy opatřené textem).
Spanish Language in Printed Advertising: Stylistic Means
Keywords: sémantické; syntaktické; fonetické figury; semantic; syntactic; phonetic figures