Heronovské trojúhelníky - Dohnalová, Alice (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce obsahuje vybrané vlastnosti a problémy spojené s heronovskými trojúhelníky. Je využitelná jako matematická pomůcka pro práci v zájmové matematice na střední škole.
Heronian triangles
Keywords: Didaktika matematiky; geometrie; diofantovské rovnice; heronovské trojúhelníky; Heron Alexandrijský.; Mathematics education; geometry; Diophantine equations; Heronian triangles; Heron of Alexandria.