Tvorba a aplikace systému finančně ekonomického hodnocení na konkrétním podniku. - Vochozková, Helena (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce bylo vytvořit systém finančně ekonomického hodnocení podniku konkrétní společnosti. Nejprve byla provedena klasická finanční analýza. Součásti analýzy byl i predikční model. Klasická finanční analýza byla modifikována vzhledem k majetkovým a kapitálovým specifikům. Výsledkem byly upravené ukazatele rentability a aktivity. Tyto ukazatele však neumožňovaly odhalit příčiny vývoje. Proto byl sestaven pyramidový rozklad využívající odlišnou produkční základnu. Všechny uvedené postupy byly použity pro vyhodnocení finanční situace vybraného podniku.
Creation and application of a financially-economic evaluation of selected company
Keywords: finanční analýza; bankrotní modely; bonitní modely; Du Pont diagram; financial analysis; prediction model; Du Pont analysis