Etogram hraboše Güntherova (Microtus guentheri) se zaměřením na sociální prvky chování - Brixová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Předkládaná diplomová práce obsahuje podrobný popis jednotlivých prvků sociálního chování hraboše Güntherova, od agonistických, přes investigativní a přátelské až po reprodukční. Každý z pozorovaných prvků chování je zasazen do kontextu, interpretován a porovnán s chováním uváděným u jiných druhů hrabošů, případně dalších hlodavců. Výsledkem je podrobný etogram, který bude moci být využit pro budoucí etologické studie tohoto druhu.
The ethogram for Guenther'vole with emphasis on social behaviour.
Keywords: etogram; hraboš Güntherův; Microtus guentheri; sociální chování; ethogram; Günther?s vole; Microtus guentheri; social behaviour