Posouzení malé mechanizace pro čištění a úklid dle zvolených exploatačních ukazatelů. - Stach, Vlastimil (Jihočeská univerzita, 2012)
V práci je vytvořen přehled malé mechanizace používané pro čištění a úklid. Práce analyzuje exploatační ukazatele u jednotlivých strojů. Práce se podrobně věnuje konstrukci a funkci tlakových myček, u kterých uvádí vhodné ukazatele pro jejich posouzení. Práce předkládá výsledky z měření zvolených ukazatelů konkrétních tří tlakových myček z hobby, střední a profi řady a porovnává je vzájemně mezi sebou. V závěru práce jsou posouzeny vlastnosti, ukazatele a vhodnost užití vybraných tlakových myček.
Assessment of small machinery for cleaning and tidying according to selected exploitation indicators.
Keywords: malá mechanizace; čištění; úklid; vysokotlaký čistič; tlaková myčka; posouzení malé mechanizace; small machinery; depuration; cleaning; high-pressure cleaner; pressure washer; small machinery overview