Elektronické moduly - komparátory a integrační zesilovače pro výuku elektroniky - Macht, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá popisem činnosti operačního zesilovače, konstrukcí a realizací modulu komparátoru a integračního zesilovače pro měření analogových signálů. Popisuje principy a funkci operačního zesilovače, jeho vlastností a slo-žení. Výstupem práce je konkrétní realizace modulu určeného k měření pomocí osciloskopu.
Electronic modules - comparators and integrating amplifiers for education in electronics
Elektronické moduly - komparátory a integrační zesilovače pro výuku elektroniky
Keywords: operační zesilovač; základní zapojení; invertující zapojení; neinvertující zapojení; integrátor; komparátor; operational amplifier; basic connection; inverting connection; noninverting connection; integrating; comparator