Participativní management a návrh vegetačních prvků krajinné kompozice na Štěkeňsku - Šindelář, Jiří (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je návrhem projektu obnovy vegetačních linií na Štěkeňsku. Cílem práce je zmapovat současnou kompozici stromů a alejí v oblasti a připravit prostorový model starých a památných stromů v geografickém informačním systému. Obnova vegetačních prvků se opírá o projekt historické krajiny, který byl vypracován během krajinnářského workshopu krajinnými architekty v roce 2013.
Participative management of vegetation in designed landscape in the Štěkeň area
Keywords: komponovaná krajina; vnímání krajiny; vizuální charakter; alej; stromořadí; xylofágní hmyz; GIS; designed landscape; landscape perception; visual character; alley; tree line; saproxylic insect; GIS