Volnočasové aktivity seniorů v Domově důchodců Horní Planá - Augstenová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem bakalářské práce jsou "Volnočasové aktivity seniorů v Domově důchodců Horní Planá". V teoretické části práce je proveden popis definice stáří a sociálních služeb pro seniory a obecné věci týkající se tohoto životního období. Na tuto teoretickou část navazuje část výzkumná. Pro výzkum byla zvolena kvalitativní metoda narativního rozhovoru. Cílem této bakalářské práce je zjistit, jaké volnočasové aktivity nabízí konkrétní domov důchodců, porozumět tomu, jaký význam senioři přikládají nabízeným volnočasovým aktivitám a jak aktivity prožívají. Zda naplňují jejich představy o využití volného času a jestli je dokáží sblížit s ostatními seniory.
Leisure activities of seniors in retirement home Horni Plana
Keywords: stáři; senioři; volnočasové aktivity; domov důchodců.; old age; seniors; leisure time activities; retirement home