Stanovení faktorů ovlivňujících výkonnost žacích strojů při údržbě travnatých ploch v komunální oblasti - Mašek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou výkonnosti žacích malotraktorů při údržbě komunálních ploch a stanovení faktorů, které tuto výkonnost ovlivňují. Realizace měření probíhala na vlastním pozemku v obci Švábov. Pro měření jsem využil žací stroje vlastní i půjčené (od lidí), kteří mají stroj pro údržbu vlastních ploch i stroje, se kterými vykonávají služby v údržbě travnatých ploch. Veškeré měření probíhalo na jednom pozemku, aby bylo dosaženo co možná nejvíce podobných podmínek.
Determination of factors influencing the performance of mowing machines for grassland maintenance in municipal area
Keywords: výkonnost; žací stroj; malotraktor; údržba; performance; mowing machine; small tractor; maintenance